Google’s future campuses are as versatile as its know-how

Google's future campuses are as flexible as its technology

Hey, Apple and NVIDIA: you are not going to be the one Silicon Valley giants with outlandish workplace area. Google has revealed a proposed redesign of its Mountain View campuses (particularly, 4 websites) that not solely does not resemble a standard office, however mirrors the corporate’s open, versatile strategy to tech. Fairly than home everybody in concrete, Google plans “light-weight, block-like” amenities that may shuffle round as staff shift their focus to tasks like self-driving automobiles. The buildings ought to do a greater job of mixing into the setting, too. They will use translucent canopies to let in additional air and lightweight, and the emphasis is on defending nature and the group (by selling bike paths, native companies and wildlife) somewhat than making a sea of workplaces and parking tons.

Gallery | 10 Pictures
Google’s proposed campus redesign

The Mountain View Metropolis Council nonetheless has to simply accept the proposal earlier than it turns into a sensible actuality, and there is no point out of when the revamp may be prepared (Apple’s spaceship campus ought to be completed in 2016). If every part goes based on plan, although, Google’s effort shall be extraordinarily formidable — it’s going to increase the corporate’s footprint in a dramatic approach, nevertheless it should not flip the southern Bay Space into a company wasteland.

 Cover Feedback zeroFeedback